Kreatywne forum Myślenia
Forum, na ktorym można się wypowiedzieć... i marzyć.
Rejestracja
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Zaloguj
Forum Kreatywne forum Myślenia Strona Główna
->
Kuchnia
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Wybierz forum
Ogłoszenia itp
----------------
Ogłoszenia
Gry komputerowe
----------------
O Reksiu
O Simsach
O innych grach komputerowych
Biblioteka i czytelnia
----------------
Piszemy!
Książki
Inne
Filmy
----------------
O różnych filmach
Harry Potter
Władca Pierścieni
Szkoła
----------------
Szkoła
Wakacje - Odpoczynek od szkoły
O różnych rzeczach
----------------
O różnych rzeczach
Zabawy
Zainteresowania
Muzyka
Kuchnia
Podróże
Pogoda i Pory Roku
Zwierzęta
O tym forum
Pracownia Artystyczna
----------------
Rysowanie
Inne
Przegląd tematu
Wysłany: Pon 20:02, 17 Wrz 2007
Temat postu: Domowe Krówki Pani Weasley
Laila89
Hm... Harry Potter, jak wiadomo, źle wpływa na umysły. Np. człowiek wpada na pomysł zrobienia krówek, jakie Harry dostawał na Boże Narodzenie od pani Weasley (zwłaszcza, ze ja osobiście nie mam szans na prezent od niej).
A zatem:
1 kg cukru
1 l śmietanki 18% (słodkiej, nie kwaśnej)
oraz smak.
Cukier rozpuszczamy na ogniu w śmietance i intensywnie mieszając gotujemy, aż zgęstnieje, a kropla wypuszczona na talerzyk zastygnie. Trwa to od 45 minut do ponad 2 godzin, jak ktoś dał za mały ogień. Wtedy wylewamy do foremki, wysmarowanej masłem. Studzimy, zimne krajamy w kostkę. Pakujemy do puszki lub każdy kawałek zawijamy w papierek.
Zbyt krótkie gotowanie da nam masę do smarowania chleba, zamiast krówek, za długie - krówki mocno chrupkie, a mało ciągliwe. Garnek winien mieć pojemność ze 3 litry najmarniej - to lubi się pienić przy gotowaniu, a szkoda, gdyby wikipiało.
Smak: W zależności od ubóstwianego smaku krówek, na początku gotowania dodajemy: cynamon, kakao, wanilię itp.
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001-2003 phpBB Group
Theme created by
Vjacheslav Trushkin
Regulamin